Gratis verzending voor bestellingen boven €50,- | altijd een gratis kadootje

Webshop Trustmark and customer reviews

Bohemian kerstboom

Creëer een kerstboom in bohemian stijl met deze handige tips!

Dit jaar ga jij voor een bohemian kerstboom! Maar hoe creëer je nu zo’n ware Boho Winter Wonderland vibe?

In dit artikel vind je alles dat je maar nodig hebt om dit jaar een prachtige bohemian kerstvibe te gaan creëren. Volg onze handige tips, wees lekker creatief en laat iedereen deze kerst met open mond naar jouw kerstboom staren. Jouw boom zal de show stelen en bovendien past het natuurlijk perfect bij jouw bohemian interieur. 

We gaan er even vanuit dat jouw interieur al helemaal boho proof is. Zo niet, lees dan zeker even dit artikel: bohemian interieur. Zo, de basis is gezet en je bent de trotse eigenaar van een fijne boho sfeer in huis. Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan met de kerstboom! Misschien weet je niet precies waar je moet beginnen, don’t worry wij helpen je maar al te graag. Daarom gaan we eerst even wat verder in over de betekenis van bohemian en waarom natuurlijke materialen daar zo goed bij passen. Bohemian staat natuurlijk voor: creativiteit, vrijheid, duurzaamheid en verbinding met de natuur. 

Waarom houden boho liefhebbers zo van natuurlijke producten? 

Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de natuur een belangrijke rol speelt in de bohemian levensstijl. Natuurlijke producten zoals hout, steen, katoen en andere organische materialen passen bij deze filosofie omdat ze een gevoel van echtheid en verbondenheid met de natuur overbrengen. Bovendien streven boholovers vaak naar duurzaamheid en een milieuvriendelijke levensstijl. Natuurlijke producten zijn vaak duurzaam en biologisch afbreekbaar, wat in lijn is met deze waarden. 

Daarnaast hebben natuurlijke producten vaak een rustieke en aardse esthetiek die aansluit bij de bohemian stijl. Houten meubels, stenen decoraties en textiel gemaakt van natuurlijke vezels kunnen een warme en uitnodigende sfeer creëren. Dat is natuurlijk kenmerkend voor een bohemian interieur. Ook wordt er veel gebruikgemaakt van veren, pluimen, gedroogde bloemen, touw, jute, rotan, vilt, wol en schelpen. Handgemaakte producten vallen vaak ook in de smaak bij boho liefhebbers! Uiteraard heeft dat alles te maken met het feit dat ze vaak zelf erg creatief zijn en dit dus van anderen erg kunnen waarderen en willen steunen. Bovendien zijn handgemaakte accessoires vaak uniek, wat natuurlijk mooi meegenomen is.

Hoe kan ik de bohemian stijl verwerken in mijn kerstboom? 

Als je nog nooit hebt gedacht aan een boho kerstboom, kunnen we ons voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Tegenwoordig is er al veel meer verkrijgbaar dan alleen maar kerstballen voor in de boom. De kans is dus groot dat je de afgelopen jaren al lekker creatief was met de kerstdecoratie. Als je gaat shoppen voor kerstdecoratie, vind je tegenwoordig allerlei toffe items voor in de kerstboom, zoals: pluimen, stekers, veren, kettingen, linten, (dieren)figuurtjes, slingers en lampjes. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is te vinden voor in de kerstboom. Natuurlijk past niet alles in een bohemian kerstboom, maar gelukkig wel veel! Laat je bijvoorbeeld eens inspireren door de volgende items die perfect in een boho boom passen:

Macramé: wij zijn dol op deze boho trend! Er is niets ontspannender dan kijken naar hoe deze prachtige creaties gemaakt worden. Het vlechten en knopen is echt vakwerk en iets waar je geduld voor moet hebben, maar het resultaat mag er zeker zijn. Macramé is dan ook niet voor niets ontzettend populair in bohemian interieurs. Het is dan ook zeker niet gek dat je dit tegenwoordig ook in de bohemian kerstboom terug kan vinden. Bovendien valt het prima te combineren met allerlei andere decoratiestukken. Laat je eens inspireren door de volgende foto’s die laten zien hoe je macramé toevoegt aan jouw bohemian kerstboom.

Foto’s volgen binnenkort! 

Glazen kerstballen: nostalgie, vakwerk en creativiteit samengebracht. Natuurlijk kun je kiezen voor plastic kerstballen, maar glazen kerstballen stralen gewoon meer. Waarom boholiefhebbers van glazen kerstballen houden, heeft natuurlijk alles te maken met het materiaal en het werk dat er bij komt kijken. Hier is echt vakwerk voor nodig! Iets dat wij in ieder geval zeker kunnen waarderen. Met glazen kerstballen kun je alle kanten op. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Met reliëf of gewoon glad, met een print of gewoon effen, met bling of juist wat minder opvallend. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar. Wij hebben de allermooiste glazen kerstballen voor je geselecteerd, zodat je niet meer eindeloos hoeft te zoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende, prachtige kerstballen? 

Houten kersthangers: voeg een vleugje boho toe in een handomdraai. Wij zijn fan van houten hangertjes voor in de kerstboom! Ze zijn simpel, maar stralen toch boho uit. Je kunt er ook nog eens lekker creatief mee zijn door ze eindeloos te combineren. Daarnaast kun je ze natuurlijk ook op andere plekken ophangen. Sommige houten hangertjes hebben aan 1 kant (of beide kanten) geen opdruk, waardoor je ze zelfs zelf kunt beschilderen. Wees dus eens lekker creatief en ga aan de slag met onze houten kerstboomhangers. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen en maten, dus je hoeft niet alleen maar dezelfde op te hangen. Het is juist leuk om ze af te wisselen, wat een speels effect creëert in jouw bohemian kerstboom. 

Boho hangers: boho hangers doen het altijd goed en je kunt ze ook nog eens overal ophangen. Hieronder vallen natuurlijk heel veel verschillende items. Denk aan: schelpenhangers, mini dromenvangers, kerstboompjes, kralenhangers, hangers met een kwastje eraan, enz. Misschien is het helemaal niet in je opgekomen om deze in de kerstboom te hangen. Toch staat het ontzettend leuk en zorgt het direct voor een bohemian sfeer in de kerstboom! 

Breng de natuur in jouw kerstboom: verwerk natuurlijke items, zoals takjes en dennenappels in jouw boom. Of kies juist voor hangers in de vorm van jouw favoriete dier. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Denk aan: uilen, ijsvogels, herten, eenhoorns, luipaarden, aapjes, egels en nog veel meer! Ook is het leuk om eens te denken aan bijvoorbeeld gedroogd fruit in de vorm van een kersthanger. En wat dacht je van eikeltjes, kastanjes, pluimen of boomstamschijfjes? Niets is te gek deze kerst. En het leuke van deze items is dat je ze eventueel zelf kan maken. Zo kun je dus ook lekker creatief zijn tijdens het decoreren van jouw bohemian kerstboom.

Wat kun je als piek gebruiken voor jouw bohemian kerstboom? 

Natuurlijk kies je bij een boho boom niet voor een standaard piek, nee dit moet iets unieks zijn dat de look compleet maakt. Gelukkig zijn er momenteel diverse leuke en zeer originele boho pieken te vinden. Zit jouw droompiek er toch niet tussen? Dan kun je altijd nog zelf aan de slag! Voor een bohemian boom zijn de volgende ideeën ontzettend leuk en origineel: 

  • een piek in de vorm van een ster, gemaakt van natuurlijk materiaal. Denk aan rotan, riet, palmblad, papier enz. 
  • een piek in de vorm van een dromenvanger. Dit is zeker iets dat je heel goed zelf zou kunnen maken, dus wees lekker creatief en begin met het maken van jouw boho piek. 
  • een clipje met een dier of iets uit de natuur erop. Denk aan een eekhoorn, een prachtige uil of een mooi blad. 
  • een houten ornament. Ook dit kun je zelf maken, maar natuurlijk zijn er ook diverse houten ornamenten in de winkels te vinden. Denk aan een prachtige ster met veren erop of een houten cirkel met lampjes. 

Onthoud dat er niets goed of fout is wanneer het aankomt op het creëren van jouw droom kerstboom. Wees lekker creatief en geniet van alle voorbereidingen, want voor je het weet is kerst alweer voorbij. In onze shop vind je alles om deze kerst te stralen met jouw bohemian kerstboom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *