Gratis verzending voor bestellingen boven €50,- | altijd een gratis kadootje

Webshop Trustmark and customer reviews

Boho woondecoratie

Boho woondecoratie: creëer een paradijs van vrijheid en expressie

Boho woondecoratie is de belichaming van vrijheid, creativiteit en zelfexpressie in huis. De term “boho” is afgeleid van “bohemian,” dat synoniem staat voor een creatieve en non-conformistische benadering van interieurontwerp.

Deze stijl omarmt kleur, patronen, texturen en objecten uit verschillende culturen en invloeden en weeft ze samen tot een uniek en persoonlijk decoratief verhaal. Maar wat is boho nou eigenlijk precies, waar komt het vandaan en welke items mogen absoluut niet ontbreken in jouw boho interieur? 

Wat is boho (bohemian) precies?

Boho, of bohemian, is meer dan alleen een decoratiestijl; het is een levensstijl en een filosofie. De boho-stijl is ontstaan in de 19e eeuw, aanvankelijk geassocieerd met kunstenaars, schrijvers en avonturiers die een nomadisch leven leidden en hun artistieke vrijheid boven conventies stelden. Het is een stijl die zich niet conformeert aan rigide regels en tradities en in plaats daarvan de schoonheid vindt in diversiteit, reizen en het onbekende.

Boho woondecoratie

De oorsprong van Boho

De oorsprong van de boho-stijl is een samensmelting van verschillende invloeden. Het wordt vaak geassocieerd met zigeuners, hippies en andere subculturen die een nomadische levensstijl aanhingen. De kleurrijke kleding, accessoires en interieurs die geassocieerd worden met de boho-stijl, zijn beïnvloed door Roma-zigeunerkleding, Indiase stoffen, Aziatische kunst en kunstnijverheid, en andere etnische elementen.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw boho interieur? 

Een boho interieur is als een collage van herinneringen en ontdekkingen. Hier zijn enkele items en kenmerken die goed passen wanneer je aan de slag gaat met boho woondecoratie:

Kleurrijke texturen: in een boho interieur worden een rijke mix van kleuren en texturen omarmd. Denk aan felgekleurde kussens, Perzische tapijten, en gehaakte dekens.

Planten en natuurlijke elementen: groene planten voegen leven toe aan een boho interieur. Denk aan hangende planten, cactussen en gedroogde bloemen. Ook de rimpelgatenplant en de Monstera Deliciosa mogen zeker niet ontbreken. En wat dacht je van pampasgras, oftewel die prachtige pluimen? 

Boho woondecoratie

Wereldse invloeden: boheemse decoratie weerspiegelt vaak een liefde voor reizen en avontuur. Marokkaanse lantaarns, Indiase poefen en Afrikaanse kunstwerken passen perfect in deze stijl. Daarnaast is de boho Ibiza stijl ook helemaal in opkomst. Bij deze stijl kun je gretig gebruikmaken van schelpen, zand en touw. 

Macramé en mandenwerk: macramé wandkleden en gevlochten manden voegen een ambachtelijk en handgemaakt gevoel toe aan de ruimte. Ook dromenvangers passen perfect in een boho interieur. Deze zijn bovendien perfect te combineren met (macramé) wandhangers.  

Mix en match patronen: durf patronen te mengen. Strepen, bloemen, etnische motieven en geometrische prints kunnen allemaal samenwerken.

Openheid voor individualiteit: de belangrijkste regel in een boho interieur is dat er geen regels zijn. Het draait allemaal om persoonlijke expressie en het creëren van een ruimte die echt de jouwe is. Kies dus zeker voor boho woondecoratie dat echt bij jou past. Onthoud: een boho stijl is niet alleen een manier om je huis te decoreren, het is ook een levensstijl. Deze levensstijl omarmt vrijheid en creativiteit, dus wees niet bang om lekker aan de slag te gaan en te doen wat goed voelt! 

Begin direct met het shoppen van jouw boho woondecoratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *